Büyük Meme Kadınların Derdi !

Uzmanlar, büyük memenin kadınlarda omuz ağrısı ve sırt ağrılarına neden olduğuna dikkat çekti.

Uzmanlar, büyük memenin kadınlarda omuz ağrısı ve sırt ağrılarına neden olduğuna dikkat çekti.

Meme küçültme operasyonları estetik kaygıların yanı sıra mevcut memenin ağırlığıyla ortaya çıkan omurga sorunları, omuz ve sırt ağrıları nedeniyle de gerçekleştirilebiliyor. Cerrahi tedaviler içinde en yüz güldürücü ameliyatlardan biri olan meme küçültmede nihai hedefin cerrahi açıdan memenin hasta özelinde en uygun anatomiye kavuşturulması olduğunu vurgulayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, “Fizyolojik gelişmenin yanı sıra gebelik ya da fazla kilo alımı gibi nedenlerle memede hacimsel olarak aşırı büyüme durumu pek çok kadın için önemli bir sorun. Aslında kadınlar için sadece estetik bir sorunmuş gibi düşünülse de memedeki hacimsel büyüklüğün yaptığı ağırlık hem ağrılara ve duruş sorunlarına hem de meme altında pişik ya da kaşıntı gibi şikayetlere neden olabiliyor” diye konuştu. Estetik kaygılar, mevcut memenin ağırlığı nedeniyle ortaya çıkan omurga sorunları, omuz ve sırt ağrıları, meme altı deride enfeksiyonlar, pişik, selülit ve egzama gibi sorunlar nedeniyle meme küçültme ameliyatlarına ihtiyaç duyulabildiğini anlantan Duman, “Ciddi bir kalp hastalığı ya da kronik akciğer sorunu olan hastalarda meme küçültmenin çok daha dikkatli yapılması, mümkünse ertelenmesi gerekiyor. 17’den itibaren 65 yaşa kadar sağlık durumu uygun olan her kadın meme küçültme ameliyatı olabiliyor” diye konuştu.

Meme küçültme kişinin kilosuna ve beden ölçülerine bağlı olarak yapılıyor

Tez Hazırlama

Cerrahi açıdan küçültme yapılırken meme bir bütün olarak ele alınıyor ve memenin boyutları hastanın kilosuna, beden ölçülerine ve göğüs çevresine göre hesaplanıyor diyen Duman, “Yapılan geometrik çizimler bir sonraki aşamada kesip çıkarılacak dokular için de yol gösterici oluyor. Son olarak kalan bölümler şekillendirilerek ideale yakın bir memeye ulaşılıyor” diye konuştu.

Sağlık durumu uygun olan her kadın meme küçültme ameliyatı olabiliyor

Meme küçültme ameliyatı öncesinde kan sulandırıcı ilaçların doktorun belirteceği ilaçlarla değiştirilmesi, kanamayı artırıcı özellikleri nedeniyle yeşil çay gibi detoks çaylarının tüketilmemesi, kullanılan ağrı kesiciler varsa ameliyattan birkaç gün önce bırakılması ve aç karınla ameliyata gelinmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Haluk Duman “Geçmiş yıllarda yapılan ameliyatlarda, aşağıdaki dokuları yukarı çekmeye dayanan bir yöntem kullanılırken, günümüzde daha orta hatta yakın ‘flepler’ tercih edilerek memenin anatomisine en uygun form yakalanıyor” şeklinde konuştu.

Tez Hazırlama

Meme Küçültme Ameliyattan sonra 3 ay sırtüstü yatılmamalı

Ameliyat süresinin ortalama 3-5 saat, hastanede yatış süresinin ise sadece 1-2 gün olduğunu belirten Prof. Dr. Haluk Duman, “Ameliyat sonrasında üç ay boyunca sırtüstü yatılmaması gerekiyor. Özellikle ilk 15 gün tütün ürünleri kullanılmamalı, ağır kaldırmaktan kaçınılmalı. 15 günün ardından hafif yürüyüşler yapılabilir. İyileşme sürecinde hastalar olası ödem ve kanamaları azaltan sporcu sutyenleri kullanabilir” önerisinde bulundu.

Ameliyat izleri açık tenlilerde daha hızlı iyileşiyor

Ameliyat sonrasında meme başından aşağı doğru inen ve memenin altında “T” oluşturan bir iz kalsa da hastaların genellikle bunu bir sorun olarak görmediğini belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, “Açık tenlilerde daha hızlı iyileşen bu izleri oldukça hafifleten özel kremler ve bazı silikon tabakalar da mevcut” dedi.

Ameliyat emzirme bittikten en az 8 ay sonra yapılmalı

Süt bezlerinin fizyolojik olarak yağ dokularına homojen bir şekilde dağıldığı için küçültme ameliyatında bu bezlerin ayrıştırarak korumanın mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Duman, “Ameliyatın ardından memenin tüm hacminde bir azalma olduğu için süt miktarında da azalma olması normaldir. Bu nedenle meme küçültme ameliyatının emzirme bittikten en az 8 ay sonrası için planlanması daha sağlıklı” şeklinde konuştu.  (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Tez Hazırlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ